Првиот говорник на TEDx од Балканот промовиран пред глобална публика од 35 милиони луѓе е од Македонија

За прв пат во историјата, идеја и говорник од Балканот завршија во „избор на уредникот“ (editor’s pick) на официјалниот канал на TED на YouTube, рангирајќи го во првите 0,5% од 19.700 говори на глобално ниво.